Τυφώνας σαρώνει το δυτικό τμήμα της Ιαπωνίας

Τυφώνας σαρώνει το δυτικό τμήμα της Ιαπωνίας

134
Τυφώνας σαρώνει το δυτικό τμήμα της Ιαπωνίας

Ο τυφώνας Jebi «χτύπησε» την Τρίτη 4 Σεπτεβρίου το δυτικό τμήμα της Ιαπωνίας αποτελώντας το μεγαλύτερο τροπικό φαινόμενο που πλήττει παραθαλάσσια την χώρα τα τελευταία 25 χρόνια. Το πέρασμα του τυφώνα έχει προκαλέσει διακοπές στην ηλεκτροδότηση μεγάλου μεγάλου μέρους της χώρας αλλά και πλημμύρες στο  Διεθνές Αεροδρόμιο Kansai.

Γύρω από την πόλη της Οσάκα η περιοχή έχει παραλύσει, ενώ μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ένας νεκρός. Ο συγκεκριμένος τυφώνας εκτιμάται ότι έχει οδηγήσει στη διακοπή του ρεύματος 350.000 κατοικιών, σε αναστολή δρομολογίων τρένων αλλά και αεροπορικών πτήσεων.

201808082001254981-507x640

Ο τυφώνας Jebi αποτελεί τον 21ο στη σειρά τυφώνα της φετινής σεζόν στην Ιαπωνία, πλήττοντας πρώτα τη νήσο Σικοκού και έχοντας ως κατεύθυνση την πόλη Κόμπε, συνοδευόμενος από ισχυρούς ανέμους εντάσεως 162 χλμ/ώρα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των τυφώνων στην Ιαπωνία που «χτυπούν» απευθείας την χώρα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.