Η ψηφιοποίηση το κλειδί για περαιτέρω ανάπτυξη της MOL

Η ψηφιοποίηση το κλειδί για περαιτέρω ανάπτυξη της MOL

59
Η ψηφιοποίηση το κλειδί για περαιτέρω ανάπτυξη της MOL

Η Mitsui OSK Lines (MOL) μέσω της θυγατρικής της MOL Information Systems Ltd. υπέγραψε εκ νέου συμφωνία με το Yokohama National University προκειμένου η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία να εφαρμόσει νέα συστήματα ψηφιοποίησης και big data στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Η MOL από το 2016 συνεργάζεται με τον καθηγητή Tomoharu Nagao του Yokohama National University, ο οποίος ειδικεύεται στην προηγμένη μηχανική μάθηση, προκειμένου μέσα από την ανάλυση δεδομένων που συνδέονται με οικονομικά ζητήματα και διεθνείς σχέσεις η MOL να μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα τις συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά στην αγορά του χύδην ξηρού φορτίου, στις τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων κτλ.

Η ιαπωνική MOL άλλωστε επιδιώκει μέσα από το πρόγραμμά της  «Vision for the MOL Group 10 years from now» να αποτελέσει έναν ανταγωνιστικό όμιλο ενισχύοντας τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητές της μέσα από την χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας.

Φωτό: Mitsui OSK Lines

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.