ΕΛΠΕ: Στο 1 δις ευρώ στοχοθετεί τα κέρδη EBITDA η διοίκηση του...

ΕΛΠΕ: Στο 1 δις ευρώ στοχοθετεί τα κέρδη EBITDA η διοίκηση του Ομίλου

64
ΕΛΠΕ: Στο 1 δις ευρώ στοχοθετεί τα κέρδη EBITDA η διοίκηση του Ομίλου

Tα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων των Ελληνικών Πετρελαίων αναμένεται να ανέλθουν στο 1 δις ευρώ φέτος, διαμήνυσε ο Ευστάθιος Τσοτσορός, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι πέρσι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων των ΕΛΠΕ «άγγιξαν» τα 851 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Τσοτσορός τόνισε ότι βασιζόμενοι στις οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου-Αυγούστου ο στόχος αυτός καθίσταται εφικτός εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά σε διεθνές επίπεδο. Αναφορικά με την συμμετοχή των ΕΛΠΕ στον κλάδο του φυσικού αερίου, ο CEO του ομίλου τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στην αγορά, ενώ ερωτώμενος για την αγορά καυσίμων σημείωσε ότι η εικόνα μοιάζει μη αναστρέψιμη και για το 2018 καθώς κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους η αγορά παρουσίασε μείωση της τάξης του 0,9%.

Τέλος ενόψει και της ΔΕΘ, ο κ. Τσοτσορός εκτίμησε ότι θα υπάρξει αναφορά δια στόματος Πρωθυπουργού στους κύριους άξονες παρεμβάσεων όπως για την διαμόρφωση των αναγκαίων συνθηκών για την παραγωγική ανασυγκρότηση, για την αναπλήρωση του επενδυτικού κενού των 100 δις ευρώ που κληρονόμησε η μνημονιακή περίοδος καθώς επίσης και για τις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να αναπτυχθούν οι αναγκαίοι μηχανισμοί που θα προωθήσουν την ενεργό συμμετοχή της χώρας στο υπό διαμόρφωση σύγχρονο παγκόσμιο παραγωγικό σύστημα της μεταψηφιακής εποχής.

Φωτό: ΕΛΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.