Νέα ιταλοκινεζική συνεργασία στον ναυπηγοκατασκευαστικό κλάδο

Νέα ιταλοκινεζική συνεργασία στον ναυπηγοκατασκευαστικό κλάδο

120
Νέα ιταλοκινεζική συνεργασία στον ναυπηγοκατασκευαστικό κλάδο

Tα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri και τα κινεζικά China State Shipbuilding Corporation (CSSC) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την επέκταση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας τους σε όλους τους τομείς της ναυπηγοκατασκευαστικής εμπορικών πλοίων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση των ιταλικών ναυπηγείων την Τρίτη 28 Αυγούστου, οι υπογραφές «έπεσαν» στο Πεκίνο με τον Ιταλό υπουργό Οικονομίας, Giovanni Tria, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fincantieri, Giuseppe Bono και τον Πρόεδρο της CSSC, Lei Fanpei να δίνουν το παρών.

Τονίζεται ότι στο παρελθόν Fincantieri και CSSC είχαν εργαστεί από κοινού για την κατασκευή των πρώτων κρουαζιερόπλοιων επί κινεζικού εδάφους. Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι τον Φεβρουάριο του 2017 Fincantieri, CSSC και Carnival Corporation συμφώνησαν για την κατασκευή δύο κρουαζιερόπλοιων με τη δυνατότητα ναυπήγησης επιπλέον τεσσάρων στα ναυπηγεία Waigaoqiao της Σαγκάης.

Η νέα συμφωνία αποβλέπει στην από κοινού ανάπτυξη projects Έρευνας και Ανάπτυξης ναυπηγοκατασκευαστικής φύσεως με τον Giuseppe Bono να σχολιάζει ότι η συμφωνία σηματοδοτεί την προσπάθεια διείσδυσης των ιταλικών ναυπηγείων στην κινεζική αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.