Επέκταση της Oldendorff στο Βιετνάμ με δύο νεότευκτα

Επέκταση της Oldendorff στο Βιετνάμ με δύο νεότευκτα

164
Επέκταση της Oldendorff στο Βιετνάμ με δύο νεότευκτα

Η γερμανική πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, Oldendorff Carriers προχώρησε στην συμφωνία τόσο για την μεταφορά άνθρακα όσο και για την ανάπτυξη ενός νέου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα βόρεια του Βιετνάμ και συγκεκριμένα στην περιοχή Nghi Son.

Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει την μεταφορά 100 εκατ. τόνων άνθρακα από την γερμανική εταιρεία για 25 έτη για λογαριασμό της  Nghi Son 2 Power Limited Liability Company (NS2PC) η οποία αποτελεί κοινοπραξία της ιαπωνικής Marubeni Corp και της κορεάτικης Electric Power Corporation (Kepco).

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, η Oldendorff Carriers αναμένεται να προβεί στην κατασκευή δύο νεότευκτων με το πρώτο από τα δύο να εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση  να μεταφέρει φορτία άνθρακα το 2021. Τα εν λόγω νεότευκτα μήκους 145 μέτρων, χωρητικότητας 27.000 dwt και βυθίσματος 8,5 μέτρων έκαστο, θα είναι εξοπλισμένα με δύο βαρέως τύπου γερανούς φόρτωσης και ένα εξελιγμένο σύστημα αυτό-εκφόρτωσης για την εκφόρτωση άνθρακα στην προβλήτα της NS2PC.

Παράλληλα η Oldendorff σκοπεύει να εγκαινιάσει ένα νέο γραφείο στο βόρειο Βιετνάμ για την αμεσότερη επικοινωνία με τους Βιετναμέζους εταίρους της.

Σημειώνεται ότι η NS2PC ξεκίνησε νωρίτερα μέσα στο χρόνο την κατασκευή των δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος 600 MW εκάστη στην ακτή της Nghi Son στο Βιετνάμ. Η κατασκευή των  δύο μονάδων θα ολοκληρωθεί το 2021 ενώ υπολογίζεται ότι  συνολικά θα καταναλώνουν 4 εκατ. τόνους άνθρακα ετησίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.