Αύξηση διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων κατέγραψε το λιμάνι του Πειραιά

Αύξηση διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων κατέγραψε το λιμάνι του Πειραιά

203
Αύξηση διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων κατέγραψε το λιμάνι του Πειραιά

Η COSCO SHIPPING Ports Limited, η μεγαλύτερη διαχειρίστρια εταιρεία λιμένων παγκοσμίως ανακοίνωσε την Δευτέρα 28 Αυγούστου τα εταιρικά της αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο του έτους, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου.

Όπως προκύπτει από την σχετική ανακοίνωση του κινεζικού κολοσσού τα έσοδα της κατά το διάστημα αυτό «εκτοξεύθηκαν» κατά 79,7% στα $495,5 εκατ. με τα καθαρά κέρδη του να διαμορφώνονται στα $157,5 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 59,8% συγκριτικά με πέρσι. Παράλληλα τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στα $339,8 εκατ. αυξημένα κατά 61,1% με την εταιρεία να καταγράφει παράλληλα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή US5,53 centsαυξημένα κατά 68,1%.

Παράλληλα στη σχετική της ανακοίνωση ο όμιλος σκιαγραφεί τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ο ευρύτερος ναυτιλιακός κλάδος αλλά και το διεθνές εμπόριο κατά το α’ αυτό εξάμηνο. Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι οι έντονες εμπορικές αντιπαραθέσεις ΗΠΑ-Κίνας, η άνοδος του εμπορικού προστατευτισμού και οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες αυξάνουν διαρκώς την πίεση στην ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου.

Αναφέρεται ότι η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη των πρώτων έξι μηνών του έτους η οποία ακολούθησε αυτή του 2017 αύξησε σημαντικά την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στους λιμένες που διαχειρίζεται η COSCO στα 56,7 εκατ. TEUs (+26,5%).

Τέλος όσον αφορά το λιμάνι του Πειραιά κατέγραψε αυξημένη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων 18,4% στα 2,1 εκατ. TEUs κατά το πρώτο μισό του έτους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.