ΗΠΑ: Σε χαμηλά τριετίας οι εισαγωγές νιγηριανού αργού

ΗΠΑ: Σε χαμηλά τριετίας οι εισαγωγές νιγηριανού αργού

47
ΗΠΑ: Σε χαμηλά τριετίας οι εισαγωγές νιγηριανού αργού

Οι αμερικανικές εισαγωγές αργού πετρελαίου από την Νιγηρία «κατρακύλησαν» στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών τον Ιούλιο ενώ παράλληλα αγοραστές από Ασία και Ευρώπη συνεχίζουν να αυξάνουν τις αγορές τους, σύμφωνα με το Reuters.

Συγκεκριμένα η Νιγηρία εξήγαγε προς την Ασία 664.000 βαρέλια αργού ημερησίως τον Ιούλιο ενώ κατά το ίδιο διάστημα 1,3 εκατ. βαρέλια ή 43.000 βαρέλια ημερησίως έφτασαν στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, σηματοδοτώντας τις χαμηλότερες εξαγωγές από το 2015.

Είναι ενδεικτικό ότι το περασμένο Ιούλιο μόνο δύο πετρελαιοφόρα τα οποία ναυλώθηκαν από την Vitol SA, μετέφεραν νιγηριανό αργό πετρέλαιο στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ όταν τον αμέσως προηγούμενο μήνα οκτώ δεξαμενόπλοια εκφόρτωσαν φορτία νιγηριανού αργού.

Η μείωση αυτή των εισαγωγών νιγηριανού αργού από τις ΗΠΑ συνεχίζεται ωστόσο και τον Αύγουστο καθώς όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του Reuters, οι αφίξεις «μαύρου χρυσού» από την χώρα της Δυτικής Αφρικής υπολογίζεται στα 91.800 βαρέλια, μειωμένες συγκριτικά με τα 242.000 βαρέλια/ημέρα του Αυγούστου του προηγούμενου έτους.

Από την άλλη πλευρά οι ευρωπαϊκές εισαγωγές αργού πετρελαίου από την Νιγηρία αυξήθηκαν τον Ιούλιο στα 602.000 βαρέλια ημερησίως όταν τον Ιούνιο κυμάνθηκαν στα 419.000 βαρέλια/ημερησίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.