Πως αντιδρά η ελληνική αγορά στην επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ

Πως αντιδρά η ελληνική αγορά στην επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ

101
Πως αντιδρά η ελληνική αγορά στην επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ

Δασμούς της τάξης του 22,51% σε όλους τους παραγωγούς και εξαγωγείς σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από την Ελλάδα επέβαλε εν τέλει το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ με την Cenergy Holdings, Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε. να επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 23 Αυγούστου ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας όσον αφορά τα ετήσια ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματά της.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Cenergy Holdings θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει ουσιώδης επίπτωση στα ετήσια ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματά της από την προαναφερθείσα προκαταρκτική έρευνα, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που κατηγορείται για απειλή και όχι για παρούσα πρόκληση ουσιώδους ζημίας και κατά συνέπεια, τυχόν δασμοί που καταβληθούν μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης, θα επιστραφούν. Η θυγατρική της Cenergy Holdings, Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε., συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, καθώς και με τους πελάτες της στην Αμερική μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης στην έρευνα για επιβολή εξισωτικών δασμών (antidumping duty investigation), η οποία αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2019».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.