Χίος και Άλιμος: Νέες μαρίνες-κλειδιά ανάπτυξης

Χίος και Άλιμος: Νέες μαρίνες-κλειδιά ανάπτυξης

228
Χίος και Άλιμος: Νέες μαρίνες-κλειδιά ανάπτυξης

Εκδόθηκαν από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά τα Προεδρικά Διατάγματα για την έγκριση χωροθέτησης μαρινών μεγάλου μεγέθους και μαρινών σε περιοχές υπό ειδικό χωροταξικό καθεστώς προστασίας καθιστώντας έτσι έμπρακτη την εφαρμογή του νόμου περί τουριστικών λιμένων.

Σημειώνεται ότι τα προαναφερθέντα Προεδρικά Διατάγματα αποτελούν ουσιαστικά τα πρώτα στην Ελλάδα έγκρισης γενικού σχεδιασμού τουριστικών λιμένων, που αφορούν στις μαρίνες Χίου και Αλίμου.

Τα δύο Π.Δ. καθορίζουν τους ειδικούς όρους και περιορισμούς δόμησης για την ανέγερση, επέκταση, μετατροπή ή μετασκευή κτιρίων και εγκαταστάσεων και εγκρίνουν τους γενικούς περιβαλλοντικούς όρους για τη δημιουργία των τουριστικών λιμένων ύστερα από Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτηρίζουν σημαντική την εξέλιξη αυτή για την περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και την προσέλκυση επενδυτών. Τέλος υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκονται από το ΤΑΙΠΕΔ οι διαγωνισμοί για τις δύο αυτές μαρίνες με στόχο την επενδυτική αξιοποίησή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.