Και η Ελλάδα στο στόχαστρο Τραμπ

Και η Ελλάδα στο στόχαστρο Τραμπ

473
Και η Ελλάδα στο στόχαστρο Τραμπ

Νέα μέτρα προστατευτισμού ανακοινώνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας αγωνία αλλά και εκνευρισμό όχι μόνο στους γίγαντες της Άπω Ανατολής αλλά και στις βιομηχανίες αρκετών “συμμαχικών” προς τις ΗΠΑ χωρών σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε αυτή τη φορά και η χώρα μας καθώς όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου την Τρίτη 21 Αυγούστου προτίθεται να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος προερχόμενες από  την Ελλάδα, την Κίνα, τον Καναδά, την Ινδία, την Κορέα και την Τουρκία.

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω δασμοί θα κυμανθούν σε ένα εύρος μεταξύ 3,45% με 132% ενώ για την Ελλάδα οι προτεινόμενοι δασμοί ανέρχονται στο 22,51%.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό Υπουργείο προέβη στην απόφαση αυτή καθώς όπως υποστηρίζει οι σωλήνες αυτοί εισάγονται από τις συγκεκριμένες χώρες σε τιμή χαμηλότερη από την πραγματική τους αξία με αποτέλεσμα να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνσιμός έναντι των εγχώριων προϊόντων.

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι οι νέες αυτές κυρώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τον Νοέμβριο για την Κίνα και την Ινδία και τον Ιανουάριο για την Ελλάδα, την Κορέα, την Τουρκία και τον Καναδά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.