Θύμα πειρατείας ελληνικών συμφερόντων πλοίο;

Θύμα πειρατείας ελληνικών συμφερόντων πλοίο;

923
Θύμα πειρατείας ελληνικών συμφερόντων πλοίο;

Εδώ και επτά ημέρες, και συγκεκριμένα από τις 14 Αυγούστου όπως αναφέρει ο ιστότοπος fleetmon.com, αγνοείται η τύχη δεξαμενοπλοίου ελληνικών συμφερόντων και υπό σημαία Παναμά, το οποίο έπλεε στην θαλάσσια περιοχή της Γκαμπόν. Την είδηση έκαναν γνωστή σήμερα Τρίτη στρατιωτικές πηγές στην Κεντρική Αφρική, ενώ την πληροφορία μεταδίδει και το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP με σχετικό του tweet, που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ώρες.

Το τάνκερ «Παντελένα» μήκους 121 μέτρων, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2006 και είναι χωρητικότητας 7.000 τόννων, «εξαφανίσθηκε από τις οθόνες» στις 14 Αυγούστου ενώ έπλεε στα ύδατα μεταξύ Γκαμπόν και Σάο Τομέ», σύμφωνα με μία περιφερειακή στρατιωτική πηγή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Κόπηκε ο πομπός που δείχνει τη θέση του, το πρώτο πράγμα που κάνουν οι πειρατές όταν πλησιάζουν ένα πλοίο είναι να κόβουν τις επικοινωνίες του», επισήμανε η περιφερειακή στρατιωτική πηγή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Το πλοίο, που αγνοείται, ανήκει σε ελληνική εταιρεία η οποία έχει ξεκινήσει μία επιχείρησης έρευνας από κοινού με τις «τοπικές ναυτικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και σε συνεργασία με τις αρχές της Γεωργίας». Η κυβέρνηση της τελευταίας, και συγκεκριμένα το υπουργείο των Εξωτερικών της Γεωργίας, καθώς και οι Αρχές της Γκαμπόν  επιβεβαίωσαν ότι το πλήρωμα του αγνοούμενου τάνκερ αποτελείται από 17 μέλη, όλα Γεωργιανοί υπήκοοι. Ωστόσο ο ιστότοπος fleetmon,com αναφέρει ότι υπάρχουν και 2 επιπλέον μέλη πληρώματος, που είναι υπήκοοι Ρωσίας.

Φωτό: fleetmon.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.