Στο «κόκκινο» τα οικονομικά αποτελέσματα της Hapag-Lloyd

Στο «κόκκινο» τα οικονομικά αποτελέσματα της Hapag-Lloyd

173
Στο «κόκκινο» τα οικονομικά αποτελέσματα της Hapag-Lloyd

H γερμανική Hapag-Lloyd κατέγραψε καθαρές ζημίες ύψους €100,9 εκατ. κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018. Οι ζημίες της εταιρείας ήταν σημαντικά υψηλότερες από τις αντίστοιχες του πρώτου εξαμήνου του 2017 (€42,7 εκατ.), σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ίδια.

Την ίδια χρονική περίοδο τα κέρδη της επιχείρησης προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €425,2 εκατ. Τα έσοδα της Hapag Lloyd αυξήθηκαν κατά €906,4 εκατ., αγγίζοντας τα €5,4 δις το πρώτο εξάμηνο του 2018, ενώ ο όγκος των μεταφορών της σημείωσε αύξηση κατά 39%, φτάνοντας τα 5.848 TEUs, συγκριτικά με τα 4,221 TEUs του 2017.

Η γερμανική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων απέδωσε τις αρνητικές οικονομικές της επιδόσεις στον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στην αγορά των containerships, καθώς και στην αύξηση των λειτουργικών της εξόδων.

Συγκεκριμένα ο κ. Rolf Habben Jansen, CEO της Hapag-Lloyd, δήλωσε πως τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018 οφείλονται στα αυξημένα κόστη καυσίμων και στα μειωμένα από το αναμενόμενο επίπεδα των ναύλων.

Ο κ. Jansen τόνισε επιπρόσθετα ότι η εταιρεία πρόκειται να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσει καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στο μέλλον.

Αναφορικά με το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ο κ. Jansen προβλέπει μία σταδιακή μεν, αργή δε βελτίωση των συνθηκών στην αγορά των containerships. Ωστόσο δεν παραλείπει να αναφέρει ότι οι γεωπολιτικές προκλήσεις θα επηρεάσουν σημαντικά την εν λόγω αγορά.

Φωτό: Hapag- Lloyd

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.