«Πράσινες» πρακτικές υιοθετεί η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

«Πράσινες» πρακτικές υιοθετεί η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

81
«Πράσινες» πρακτικές υιοθετεί η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

Η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας, προχωρά σε ενέργειες προκειμένου να περιορίσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Για να το επιτύχει αυτό η εταιρεία κρουαζιέρας ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης σε 26 πλοία της.

Ως μέλος του Ocean Conservancy’s Trash Free Seas Alliance, η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. και μέσα από το περιβαλλοντικό της πρόγραμμα Sail & Sustain, έχει ενεργό ρόλο στον περιορισμό των πλαστικών αποβλήτων τα οποία επιρρίπτονται στους ωκεανούς.

Η εταιρεία κρουαζιέρας αμερικανικών συμφερόντων έχει στρέψει πλέον το ενδιαφέρον της προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προς την αποφυγή της υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων, προς τις επενδύσεις σε αναδυόμενες τεχνολογίες καθώς και προς τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Υπολογίζεται ότι εφόσον υλοποιηθεί ο στόχος της Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. για περιορισμό της χρήσης πλαστικών καλαμακίων, τότε εκτιμάται ότι μέσα σε ένα χρόνο θα έχει μειωθεί η χρήση τουλάχιστον 50 εκατ. καλαμακίων στα 26 πλοία της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.