Ναυτιλιακά δάνεια εκατομμυρίων το στοίχημα για την SC Lowy

Ναυτιλιακά δάνεια εκατομμυρίων το στοίχημα για την SC Lowy

117
Ναυτιλιακά δάνεια εκατομμυρίων το στοίχημα για την SC Lowy

Ο χρηματοπιστωτικός όμιλος SC Lowy ανακοίνωσε την Τετάρτη 1 Αυγούστου ότι προχώρησε στην εξαγορά χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ναυτιλιακών δανείων ύψους $160 εκατ. της ιταλικής κρατικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena.

Σημειώνεται ότι η SC Lowy με υποκαταστήματα σε Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο και Σεούλ, εισήλθε στην ιταλική αγορά τον περασμένο Απρίλιο όταν και εξαγόρασε το 90% των μετοχών της Credito di Romagna με σκοπό να αναπτύξει δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής και να διεισδύσει στην αγορά μη ρευστοποιήσιμων περιουσιακών στοιχείων.

Επισημαίνεται ότι η SC Lowy είχε προβεί και στο παρελθόν σε ανάλογη εξαγορά χαρτοφυλακίου. Τέλος τονίζεται ότι το μέχρι πρότινος χαρτοφυλάκιο της  Monte dei Paschi αποτελείται από δάνεια για την χρηματοδότηση δεξαμενόπλοιων και πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, όπως επεσήμανε η SC Lowy σε σχετική της ανακοίνωση χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το ποσό που κατέβαλε στην ιταλική τράπεζα για την εξαγορά του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.