Θα επανακάμψει η offshore βιομηχανία της Σιγκαπούρης;

Θα επανακάμψει η offshore βιομηχανία της Σιγκαπούρης;

112
Θα επανακάμψει η offshore βιομηχανία της Σιγκαπούρης;

Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου το 2014 οδήγησε σε κρίση την offshore βιομηχανία της Σιγκαπούρης, προκαλώντας απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά και οικονομικές δυσχέρειες στην εν λόγω αγορά.

Καθώς οι τιμές πετρελαίου έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο αναμένεται ανάκαμψη στην offshore βιομηχανία της Σιγκαπούρης. Αύξηση κατά 28,3% καταγράφηκε στην παραγωγή του ναυτιλιακού και υπεράκτιου μηχανολογικού τομέα της χώρας τον περασμένο Ιούνιο, αντιπροσωπεύοντας το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Μάρτιο του 2014.

Ωστόσο εκτιμάται ότι η χώρα δεν θα επιστρέψει στις παλιές ένδοξες μέρες, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Οι ενδιαφερόμενοι στον τομέα της παροχής υπηρεσιών σε πλατφόρμες εξόρυξης στην θαλάσσια περιοχή της Ν. Ασίας πλέον εξυπηρετούν άλλες αγορές, εκφράζοντας απροθυμία να επιστρέψουν στη Σιγκαπούρη με χαμηλούς μισθούς.

Την ίδια ώρα οι τράπεζες δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε δανεισμό όσων δραστηριοποιούνται στον offshore τομέα της Σιγκαπούρης καθώς έχουν υποστεί πλήγμα τα τελευταία χρόνια από τον συγκεκριμένο τομέα. Επιπλέον, όπως αναφέρει το Reuters, οι τιμές του πετρελαίου έχουν σημειώσει τόσο απότομη αύξηση με αποτέλεσμα όσοι δραστηριοποιούνται στην εξεύρεση πετρελαϊκών κοιτασμάτων να μην αισθάνονται ακόμα έτοιμοι για να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.