Ποιοί είναι οι κύριοι εισαγωγείς LNG στην Ευρώπη;

Ποιοί είναι οι κύριοι εισαγωγείς LNG στην Ευρώπη;

197
Ποιοί είναι οι κύριοι εισαγωγείς LNG στην Ευρώπη;

Σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Ένωσης Φυσικού Αερίου (IGU), η οποία δημοσιεύτηκε νωρίτερα μέσα στον μήνα,  στο σύνολό τους οι χώρες της Ευρώπης εισήγαγαν 47 εκατ. τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου το 2017, με την Ισπανία να πρωτοστατεί εισάγοντας 12,2 εκατ. τόνους. Ακολούθησε η Τουρκία, η οποία εισήγαγε πέρυσι 7,8 εκατ. τόνους LNG, ενώ στην τρίτη θέση μεταξύ των κορυφαίων εισαγωγέων βρέθηκε η Γαλλία καθώς εισήγαγε 6 εκατ. τόνους.

Σημειώνεται ότι η γείτονα χώρα υπήρξε ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG μεταξύ των χωρών της Ευρώπης για το 2015, ενώ το 2016 «έπεσε» στην τέταρτη θέση εισάγοντας 5,6 εκατ. τόνους.

Επισημαίνεται παράλληλα ότι χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής αποτέλεσαν τους σημαντικότερους προμηθευτές LNG για τις χώρες της Ευρώπης το 2017. Συγκεκριμένα η Τουρκία κατά το 2017 εισήγαγε 3,45 εκατ. τόνους LNG από την Αλγερία, 1,51 εκατ. τόνους από την Νιγηρία και 1 εκατ. τόνους από το Κατάρ με την Νορβηγία, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο και τις ΗΠΑ να αποστέλλουν επίσης σημαντικές ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Τουρκία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.