Λασκαρίδης-Παπαγιαννόπουλος συζητούν για το μέλλον της ναυτιλίας

Λασκαρίδης-Παπαγιαννόπουλος συζητούν για το μέλλον της ναυτιλίας

528
Λασκαρίδης-Παπαγιαννόπουλος συζητούν για το μέλλον της ναυτιλίας

Ο Πρόεδρος της BIMCO, Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος και ο Πρόεδρος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εφοπλιστικών Ενώσεων (ECSA), Πάνος Λασκαρίδης συναντήθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η BIMCO.

Σκοπός της εν λόγω συνάντησης ήταν να εξεταστεί ενδελεχώς το ενδεχόμενο συνεργασίας και περαιτέρω σύμπλευσης σε θέματα που απασχολούν σήμερα τις δύο κορυφαίες ενώσεις, οι οποίες εκπροσωπούν τον εφοπλισμό τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με αφορμή τη συνάντηση ο κ. Λασκαρίδης επεσήμανε ότι οι δύο Ενώσεις έχουν αλληλοϋποστηριχθεί στο παρελθόν, ωστόσο υπάρχει η κοινή επιθυμία και από τις δύο πλευρές να βελτιώσουν το επίπεδο της συνεργασίας τους. Παράλληλα, ανέφερε ότι  επί τάπητος τέθηκαν τόσο οι εξελίξεις γύρω από το διεθνές εμπόριο όσο και περιβαλλοντικοί κανονισμοί που αναμένεται να εφαρμοστούν στον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο, όπως αυτοί για τις μέγιστες αέριες εκπομπές θείου από τα πλοία αρχής γενομένης από το 2020.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαγιαννόπουλος, τόνισε ότι η στενότερη συνεργασία μεταξύ BIMCO και ECSA είναι προς το συμφέρον και των δύο οργανισμών και πρόσθεσε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και των δύο πρέπει να συνδυαστούν προκειμένου να διαμορφωθεί μια κοινή γραμμή πλεύσης σε θέματα που απασχολούν το μέλλον του διεθνούς ναυτιλιακού κλάδου.

Να σημειωθεί, ότι πριν από λίγους μήνες κατά την τελετή των Βραβείων Ευκράντη, ο κ. Παπαγιανόπουλος υποστήριξε με θέρμη την προοπτική αλλά και τη σημασία της συνεργασίας BIMCO και ECSA. Χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγιαννόπουλος είχε τονίσει ότι: «Ο κ. Πάνος Λασκαρίδης είναι ο Πρόεδρος της ECSA κι έχω την τύχη όντας κι εγώ Πρόεδρος της BIMCO να συνεργαζόμαστε στενά και να προετοιμάζουμε μία πολύ σημαντική καμπάνια για θέματα που αφορούν τον ελληνικό εφοπλισμό και την διεθνή ναυτιλία».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.