Αθήνα και Πειραιάς προσελκύουν την αγορά ναυτασφαλίσεων;

Αθήνα και Πειραιάς προσελκύουν την αγορά ναυτασφαλίσεων;

433
Αθήνα και Πειραιάς προσελκύουν την αγορά ναυτασφαλίσεων;

H Αθήνα, ο Πειραιάς και οι Βρυξέλλες βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για την επέκταση των δραστηριοτήτων των μεσιτών ναυλασφαλίσεων του Λονδίνου, ενόσω η κλεψύδρα για την εφαρμογή του επίπονου Brexit αδειάζει, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η London Insurance and International Brokers Association (LIIBA) την Τετάρτη 25 Ιουλίου.

Επισημαίνεται ότι η αγορά ναυλασφαλίσεων του Lloyd’s στο Λονδίνο, αναμένεται να εγκαινιάσει σύντομα το νέο της παράρτημα στις Βρυξέλλες με σκοπό την έναρξη των δραστηριοτήτων της τον Ιανουάριο του 2019.

Παράλληλα και άλλοι μεγάλοι ασφαλιστικοί κολοσσοί όπως η AIG και η Aviva επιχειρούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε κέντρα, όπως αυτά του Λουξεμβούργου και του Δουβλίνου, υπό τον φόβο του Brexit το οποίο θα καταστήσει τη διείσδυση στις ναυτιλιακές αγορές της ΕΕ ανέφικτη.

Από την πλευρά του ο Christopher Croft, CEO της LIIBA, τόνισε ότι θα ήταν ανόητο παραβλεφθεί το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η LIIBA βρίσκεται σε συζητήσεις με την βελγική κυβέρνηση και τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας με σκοπό να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση και δραστηριοποίηση μεσιτών στις Βρυξέλλες ενώ επεσήμανε ότι θα διερευνηθεί διεξοδικότερα το κατά πόσο η Αθήνα ή ο Πειραιάς θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια βιώσιμη εναλλακτική πρόταση.

Τονίζεται ότι ήδη πολλά μέλη της LIIBA δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Πειραιά με τον φορέα να αντιπροσωπεύει ένα πολύ μεγάλο αριθμό ασφαλιστών και μεσιτών του ευρύτερου ναυτιλιακού κλάδου παγκοσμίως.

Φωτό: olp.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.