Ο ελληνικός εφοπλισμός στο πλευρό των πυρόπληκτων

Ο ελληνικός εφοπλισμός στο πλευρό των πυρόπληκτων

982
Ο ελληνικός εφοπλισμός στο πλευρό των πυρόπληκτων

Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε Ανατολική και Δυτική Αττική και ο τραγικός απολογισμός των 88 ατόμων που έχασαν την ζωη τους δεν έφησαν ανεπηρέαστη την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), πρώτη απ’ όλους, εξέφρασε την οδύνη της για τον απρόσμενο χαμό των συμπολιτών μας, καθώς και για τις υλικές καταστροφές που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές.

Με δελτίο Τύπου ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ- ΕΝΩΣΙΣ, της εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, επεσήμανε ότι η ΕΕΕ θα σταθεί αρωγός σε όσους έχουν πληγεί, ενώ το επόμενο διάστημα τα αρμόδια διοικητικά όργανα της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ θα εξετάσουν τους προσφορότερους τρόπους αποτελεσματικής συμπαράστασης στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα στις πληγείσες περιοχές.

Την φιλανθρωπική του πλευρά έδειξε για μία ακόμη φορά ο Βαγγέλης Μαρινάκης της Capital ShipManagement και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος θα προχωρήσει στην οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές, προσφέροντας 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα πρόκειται να ανοιχτούν λογαριασμοί σε Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank προκειμένου οι φίλαθλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός να καταθέσουν χρήματα εφόσον το επιθυμούν σε όσους έχουν ανάγκη.

Την δική τους στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και σε όσους βίωσαν τον πύρινο εφιάλτη το προηγούμενο διάστημα εξέφρασαν το Ίδρυμα Ωνάση και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, προσφέροντας έκαστο από 5 εκατ. ευρώ.

Σε μία εθνική προσπάθεια αλληλεγγύης, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται ότι θα συνεισφέρει από πλευράς του προς την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, εκφράζοντας παράλληλα την βαθιά του θλίψη για την τραγωδία που βιώνει η χώρα μας αυτές τις μέρες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.