Κερδοφορία για την Costamare

Κερδοφορία για την Costamare

251
Κερδοφορία για την Costamare

Tα οικονομικά της αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του έτους και κατά συνέπεια το α’ εξάμηνο, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, εξέδωσε την Τρίτη 24 Ιουλίου η Costamare.

Συγκεκριμένα τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα $10,5 εκατ. ή $0,10 ανά μετοχή για το β’ τρίμηνο του έτους. Αντίστοιχα η συνολική κερδοφορία της Costamare κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους ανήλθε στα $23,8 εκατ., αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε κέρδη $0,22 ανά μετοχή.

Αυτό που ξεχωρίζει στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας είναι η παραγγελία πέντε νεότευκτων containerships από τα ναυπηγεία Jiangsu Yangzijiang, χωρητικότητας 12.690 ΤΕUs το καθένα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Με την παράδοση τους, η οποία αναμένεται κατά το β’ τρίμηνο του 2020 και κατά το β’ τρίμηνο του 2021 αντίστοιχα, τα νεότευκτα πλοία θα χρονοναυλωθούν για δέκα χρόνια από την Yang Ming.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι κατά το β’ τρίμηνο του έτους, η εταιρεία ναύλωσε 20 πλοία, στα οποία δεν περιλαμβάνονται τα πέντε προαναφερθέντα νεότευκτα και τα δύο second-hand «Marathopolis» και «Megalopolis», εκ των οποίων το δεύτερο παραδόθηκε τον Ιούλιο, ενώ το πρώτο θα παραδοθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2018.

Η Costamare θα διανείμει μέρισμα ύψους $0,10 ανά μετοχή με τα μέλη της οικογενείας Κωνσταντακόπουλου, που αποτελεί τον κύριο μέτοχο της εταιρείας, να έχουν αποφασίσει να μην λάβουν μέρισμα σε μετρητά αλλά να το επαναεπενδύσουν σε νέες μετοχές της εταιρείας, όπως συνηθίζουν από τον Ιούνιο του 2016.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.