Αυστραλία: Οι Κινέζοι λάτρεις του κρασιού απογειώνουν τις εξαγωγές

Αυστραλία: Οι Κινέζοι λάτρεις του κρασιού απογειώνουν τις εξαγωγές

38
Αυστραλία: Οι Κινέζοι λάτρεις του κρασιού απογειώνουν τις εξαγωγές

Oι εξαγωγές κρασιού της Αυστραλίας έφτασαν σε νέα υψηλά επίπεδα με την κινεζική αγορά να «απορροφά» για ακόμη μία φορά τον μεγαλύτερο όγκο των εξαγωγών αυτών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Wine Australia η αξία των εξαγωγών αυξήθηκαν κατά 20% κατά το οικονομικό έτος 2017/2018 στα $2,05 δις όταν ο συνολικός όγκος του εξαγόμενου κρασιού ανήλθε στα 852 εκατ. λίτρα αυξημένος κατά 10%.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι εξαγωγές προς τον ασιατικό γίγαντα ανήλθαν σε αξία στα $832 εκατ., αριθμός που αντιπροσωπεύει το 40% της συνολικής αξίας, παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 55% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος.

Ωστόσο παρά το γεγονός της τρομερής αυτής αύξησης των εξαγωγών προς την κινεζική αγορά, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Wine Australia, Andreas Clark, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι ο κλάδος δεν μπορεί να εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό σε μία μόνο αγορά.

Τέλος η Anne Rushton, Υφυπουργός Γεωργίας της Αυστραλίας, τόνισε ότι η αύξηση των εξαγωγών οίνου είναι ενδεικτικό της αναδιάρθρωσης του κλάδου με σκοπό την ενίσχυση της ποιότητας του κρασιού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.