Η επέκταση του ΤΑΡ περνά από την Ιταλία

Η επέκταση του ΤΑΡ περνά από την Ιταλία

87
Η επέκταση του ΤΑΡ περνά από την Ιταλία

O Ιταλός Πρόεδρος, Sergio Mattarella, επιβεβαίωσε σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν ότι η χώρα του προτίθεται να συμμετάσχει στον διεθνή αγωγό φυσικού αερίου TAP.

H γείτονα χώρα προσβλέπει στην ολοκλήρωση του Southern Gas Corridor, αγωγού διαμετακόμισης φυσικού αερίου από την κεντρική Ασία προς τη δυτική Ευρώπη, ωστόσο η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για το project.

Κυβερνητικές πηγές της Ιταλίας «εκμυστηρεύθηκαν» στο Reuters την Τετάρτη 18 Ιουλίου ότι παρά το γεγονός ότι η ιταλική ηγεσία δεσμεύτηκε για την συμμετοχή της στον αγωγό ΤΑP, η απόφασή της αυτή μπορεί να ανακληθεί λόγω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που ενδεχομένως να επιφέρει η εγκατάσταση του αγωγού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη ομάδα ακτιβιστών διαδήλωσε κατά της συγκεκριμένης απόφασης καθώς θεωρεί ότι ο ενεργειακός αγωγός θα οδηγήσει στην καταστροφή ελαιώνων στην Νότια Ιταλία.

Μένει λοιπόν να δούμε αν η ιταλική κυβέρνηση παραμείνει πιστή στην αρχική της δέσμευση για την συμμετοχή της Ιταλίας στον αγωγό TAP ή εάν θα υποκύψει στις πιέσεις θεσμικών φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.