Οι κυρώσεις στη Μόσχα θα επηρεάσουν τη ρωσική παραγωγή πετρελαίου;

Οι κυρώσεις στη Μόσχα θα επηρεάσουν τη ρωσική παραγωγή πετρελαίου;

65
Οι κυρώσεις στη Μόσχα θα επηρεάσουν τη ρωσική παραγωγή πετρελαίου;

Η επιβολή κυρώσεων εις βάρος της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Ρωσίας εκτιμάται ότι θα επηρεάσει την παραγωγή πετρελαίου το 2020, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Analytical Credit Rating Agency (ACRA).

Την περίοδο 2014-2015 επιβλήθηκαν οι σχετικές κυρώσεις στη Ρωσία, οι οποίες οδήγησαν στην ακύρωση ορισμένων μακροπρόθεσμων έργων αναφορικά με την εξεύρεση και εκμετάλλευση νέων κοιτασμάτων πετρελαίου στην χώρα. Συγκεκριμένα, η επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία επηρέασε αρνητικά την oλοκλήρωση εννέα μεγάλων έργων που έχουν αναλάβει από κοινού η Rosneft και η ExxonMobil.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η συρρίκνωση των επενδύσεων από μέρους της ExxonMobil καθώς και η ανάγκη αναζήτησης νέων συνεργατών από την Rosneft.

Τα κοιτάσματα εξόρυξης πετρελαίου, των οποίων η λειτουργία τους ξεκίνησε μετά το 2013, εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στην αύξηση της συνολικής παραγωγής πετρελαίου την περίοδο 2019-2020. Ωστόσο το 2020 θα απαιτηθούν δαπάνες για υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και έργα υποδομών τόσο για τα νέα όσο και για τα παλαιότερα κοιτάσματα. Οι πρωτοβουλίες όμως αναφορικά με τις παραπάνω δαπάνες θα τεθούν υπό περιορισμό λόγω των επιβαλλόμενων κυρώσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.