Γεγονός ορόσημο στην ανακύκλωση πλοίων του Μπαγκλαντές

Γεγονός ορόσημο στην ανακύκλωση πλοίων του Μπαγκλαντές

165
Γεγονός ορόσημο στην ανακύκλωση πλοίων του Μπαγκλαντές

Σε μονάδα ανακύκλωσης πλοίων του Μπαγκλαντές οδηγήθηκε το «Ore Vitoria», κατηγορίας VLOC, αποτελώντας το πρώτο πλοίο που ανακυκλώνεται στην χώρα με πιστοποιητικό συμμόρφωσης από τον ιταλικό νηογνώμονα Rina όπως ορίζει η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ορόσημο για το Μπαγκλαντές, καθώς σηματοδοτεί τη συμμόρφωση της χώρας με εκείνες τις πρακτικές ανακύκλωσης οι οποίες στοχεύουν στην προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και προάγουν επίσης τη βιωσιμότητα.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ξεκίνησε η δεύτερη φάση για την εφαρμογή του project του IMO με ονομασία SENSREC project (SENSREC Phase II – capacity building), αξίας $1,1 εκατ., για την προώθηση της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος κατά τη διαδικασία ανακύκλωσης των πλοίων στα διαλυτήρια του Μπαγκλαντές.

Να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να βγει εκτός της αγοράς ανακύκλωσης, είναι γεγονός ότι οι πλοιοκτήτες αναζητούν διεξόδους σε άλλες χώρες για να οδηγήσουν προς διάλυση τα πλοία τους, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ. Χώρες όπως η Ινδία και η Τουρκία έχουν επίσης προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την προσχώρησή τους στη Σύμβαση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.