Υλοποιείται η πολυαναμενόμενη συνεργασία Airbus – Bombardier

Υλοποιείται η πολυαναμενόμενη συνεργασία Airbus – Bombardier

168
Υλοποιείται η πολυαναμενόμενη συνεργασία Airbus – Bombardier

Στα τέλη του προηγούμενου έτους η αεροπορική βιομηχανία είδε την ολοκλήρωση ενός μεγάλου deal μεταξύ της ευρωπαϊκής Airbus και της καναδικής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Bombardier.

Πιο συγκεκριμένα, η Airbus προχώρησε στην εξαγορά πλειοψηφικού μεριδίου στο -κατά πολλούς- αμφιλεγόμενο πρόγραμμα αεροσκαφών CSeries της Bombardier (50,01% και χωρίς κόστος), δίνοντας ουσιαστική ώθηση τόσο στην καναδική εταιρεία, όσο βεβαίως και στην Airbus, η οποία πλέον έχει την δυνατότητα να ενισχύσει την προσφορά στην αγορά αεροσκαφών 100 έως και 150 θέσεων.

Το επόμενο βήμα σε αυτό το deal έγινε πριν από λίγες ώρες με τα αποκαλυπτήρια στην Τουλούζη (Henri-Ziegler Delivery Centre) της νέας οικογένειας επιβατικών αεροσκαφών της Airbus του Α220. Σε αυτήν την νέα οικογένεια προς το παρόν περιλαμβάνονται δύο τύποι αεροσκαφών. Πρόκειται για το Α220-100 και το Α220-300, που έως πρότινος ανήκαν στην σειρά C Series (CS100 και CS300) της Bombardier.

Τα νέα αεροσκάφη αποσκοπούν, πλήρως βελτιωμένα τεχνολογικώς, να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς των επιβατικών αεροσκαφών 100 έως 150 θέσεων, συμπληρώνοντας έτσι απόλυτα, όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της Airbus, την υπάρχουσα οικογένεια Α320neo.

Από την πλευρά του ο Eric Schulz, CCO της Airbus, σε δηλώσεις του σημείωσε την αισιοδοξία του ότι τα αεροσκάφη της νέας οικογένειας της Airbus θα αποτελέσουν «μια μεγάλη εμπορική επιτυχία».

Φωτο: airbus.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.