Η ολλανδική ναυτιλία στρέφεται προς τη χρήση scrubbers

Η ολλανδική ναυτιλία στρέφεται προς τη χρήση scrubbers

160
Η ολλανδική ναυτιλία στρέφεται προς τη χρήση scrubbers

Tην Πέμπτη 5 Ιουλίου η ολλανδική πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρία, Spliethoff, ανακοίνωσε ότι θα υιοθετήσει συστήματα scrubbers σε ακόμη τριάντα πλοία του ομίλου της.

Είναι αξιοσημείωτο πως ήδη από το 2012 η εταιρία Transfennica, θυγατρική της Spliethoff, εξόπλισε έξι πλοία τύπου Con-Ro με scrubbers ενώ κατά το 2014-2015 επιπλέον 14 πλοία τύπου S της Spliethoff και τρία πλοία τύπου C της εταιρείας της Wijnne Barends υιοθέτησαν την εν λόγω «πράσινη» τεχνολογία.

Με τον τρόπο αυτό ο Όμιλος Spliethoff προετοιμάζει το στόλο της ώστε να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές του IMO για την χρήση καυσίμων από τα πλοία με μέγιστη περιεκτικότητα σε θείο της τάξης του 0,5% από το 2020.

Επιπλέον, όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της, η ολλανδική εταιρεία ανοίγει τον δρόμο για μια φιλικότερη προς το περιβάλλον ναυτιλία, ενώ ταυτόχρονα υιοθετεί πιο οικονομικές λύσεις ώστε να ανταπεξέλθει στα αυξημένα κόστη που προκύπτουν από τους αυστηρότερους κανονισμούς του ΙΜΟ για το θείο.

Φωτό: spliethoff.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.