Σημαντική πτώση των ουκρανικών εισαγωγών σε φυσικό αέριο

Σημαντική πτώση των ουκρανικών εισαγωγών σε φυσικό αέριο

50
Σημαντική πτώση των ουκρανικών εισαγωγών σε φυσικό αέριο

Οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Ουκρανίας σημείωσαν πτώση κατά 36,7% κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμηνού του 2018, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Η συγκεκριμένη πτώση οφείλεται στη μειωμένη ζήτηση για φυσικό αέριο της χώρας, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα από τις αρχές του 2018 έως και τον περασμένο Ιούνιο η Ουκρανία εισήγαγε περίπου 4,4 δις κ.μ. φυσικού αερίου, σε αντίθεση με τα 6,96 δις κ.μ. το 2017. Οι εισαγωγές της χώρας προήλθαν, κυρίως, από την Σλοβακία (67%), την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Από τον Νοέμβριο του 2015 η Ρωσία έχει παύσει να προμηθεύει με φυσικό αέριο την Ουκρανία, καθώς οι δύο χώρες είχαν έντονες διαφορές στο θέμα της τιμολόγησης του εισαγόμενου φορτίου.

Η Ουκρανία έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2022 να είναι αυτάρκης στον τομέα του φυσικού αερίου, γι’ αυτό και περιορίζει τις αντίστοιχες εισαγωγές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.