Ισχυρή συμμαχία Sovcomflot- Novatek

Ισχυρή συμμαχία Sovcomflot- Novatek

94
Ισχυρή συμμαχία Sovcomflot- Novatek

Στρατηγική συμμαχία πολλών επιπέδων και προεκτάσεων δημιουργούν η ναυτιλιακή εταιρεία Sovcomflot με τον ενεργειακό κολοσσό Novatek αναφορικά με τη δια θαλάσσης μεταφορά φυσικού αερίου από τα ενεργειακά έργα «Yamal LNG» και «Arctic LNG 2».

Η συμφωνία που υπέγραψαν πρόσφατα οι δύο κολοσσοί της Ρωσίας αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής τους συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη ενός αποδοτικού μοντέλου θαλάσσιων μεταφορών στην Αρκτική περιοχή, καθώς και την βελτιστοποίηση της λειτουργίας του στόλου των πλοίων που θα δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Σε προηγούμενο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών είχε αναφερθεί ότι  είχε υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της Sovcomflot και της Novatek προκειμένου να παρέχει η πρώτη τεχνική επίβλεψη σε μια σειρά από πλοία της δεύτερης, τα οποία θα καταναλώνουν ως καύσιμο LNG.

Οι δύο ρωσικοί κολοσσοί έχουν υπογράψει μία σειρά από συμφωνίες στο παρελθόν, μέσα από τις οποίες εδραιώνουν την θέση τους και τις δραστηριότητες τους στο Βόρειο Πέρασμα.

Ο κ. Leonid Mikhelson, CEO της Novatek, τόνισε ότι «η συνεργασία μας με την Sovcomflot θα ενισχύσει περαιτέρω την αποδοτικότητα των θαλάσσιων μεταφορών LNG μέσω της Αρκτικής, οι οποίες θα πραγματοποιούνται από δεξαμενόπλοια, κατηγορίας ice- class», τα οποία αντέχουν σε δύσκολες συνθήκες πάγου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Sovcomflot

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.