Κίνα: Κατακόρυφη αύξηση των δια θαλάσσης εισαγωγών σιδηρομεταλλεύματος

Κίνα: Κατακόρυφη αύξηση των δια θαλάσσης εισαγωγών σιδηρομεταλλεύματος

68
Κίνα: Κατακόρυφη αύξηση των δια θαλάσσης εισαγωγών σιδηρομεταλλεύματος

Οι δια θαλάσσης εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος από την Κίνα αναμένεται να έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ κατά τον Ιούνιο του 2018 σύμφωνα με το Reuters και το ενδεχόμενο ο ασιατικός γίγαντας να «υποστεί» υπερπροσφορά του εν λόγω εμπορεύματος είναι ορατό, αφού τεράστια αποθέματα βρίσκονται ήδη στα κινεζικά λιμάνια.

Συγκεκριμένα οι «αφίξεις» σιδηρομεταλλεύματος αναμένεται να έχουν ανέλθει στους 98,22 εκατ. τόνους για τον Ιούνιο όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο στοιχεία θαλάσσιων λιμένων της Κίνας. Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος σιδηρομεταλλεύματος που εισάγει ο ασιατικός γίγαντας προορίζεται για την παραγωγή χάλυβα και προέρχεται κυρίως από την Αυστραλία και την Βραζιλία.

Σύμφωνα με εμπόρους σιδηρομεταλλεύματος της Σαγκάη, οι εισαγωγές θα αυξηθούν κατακόρυφα καθώς τα κινεζικά χαλυβουργεία επιδιώκουν να αυξήσουν την παραγωγή χάλυβα με σκοπό να επωφεληθούν από τα υψηλά περιθώρια κέρδους στην αγορά.

Παράλληλα ο Richard Lu, αναλυτής της αγοράς χάλυβα, επιβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό παρά τις περιβαλλοντικές επιθεωρήσεις που πραγματοποιούνται στα χαλυβουργεία όλης της χώρας.

Σημειώνεται ότι η εγχώρια παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος της Κίνας ανήλθε στους 67,25 εκατ. τόνους τον περασμένο Μάιο μειωμένη κατά 5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές αν οι αυξημένες εισαγωγές θα καταφέρουν να αντισταθμίσουν την μειωμένη παραγωγή στο εσωτερικό της Κίνας όπως αναφέρει το Reuters.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.