«Πράσινο» φως για την εξαγορά της OOCL από την COSCO

«Πράσινο» φως για την εξαγορά της OOCL από την COSCO

342
«Πράσινο» φως για την εξαγορά της OOCL από την COSCO

H COSCO Shipping Holdings έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η εξαγορά της κινεζικής OOCL (Orient Overseas Container Line), με έδρα στο Χονγκ Κονγκ. Η OOCL πραγματοποιεί τακτικές γραμμές μέσω Ατλαντικού, Ειρηνικού, μεταξύ Ασίας- Ευρώπης και ενδοασιατικές δια θαλάσσης μεταφορές επίσης, διαθέτοντας έναν στόλο από 32 containerships.

Η COSCO είχε εκφράσει το ενδιαφέρον προς την εξαγορά της OOCL τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο δεν ήταν και τόσο «στρωτός» ο δρόμος για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, καθώς είχαν εκφραστεί κάποιες αντιρρήσεις από μέρους της Επιτροπής Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS), καθώς και από την κινεζική αρχή (Anti-Monopoly Bureau of the State Administration for Market Regulation).

Ωστόσο τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και προχωρά πλέον κανονικά η διαδικασία εξαγοράς της OOCL από την COSCO, η οποία εκτιμάται στα $6,27 δις.

Μέσα από την εξαγορά πρόκειται να δημιουργηθεί η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, η οποία θα διαθέτει στόλο 400 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 2,9 εκατ. TEUs.