«Πράσινο» φως για την εξαγορά της OOCL από την COSCO

«Πράσινο» φως για την εξαγορά της OOCL από την COSCO

342
«Πράσινο» φως για την εξαγορά της OOCL από την COSCO

H COSCO Shipping Holdings έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η εξαγορά της κινεζικής OOCL (Orient Overseas Container Line), με έδρα στο Χονγκ Κονγκ. Η OOCL πραγματοποιεί τακτικές γραμμές μέσω Ατλαντικού, Ειρηνικού, μεταξύ Ασίας- Ευρώπης και ενδοασιατικές δια θαλάσσης μεταφορές επίσης, διαθέτοντας έναν στόλο από 32 containerships.

Η COSCO είχε εκφράσει το ενδιαφέρον προς την εξαγορά της OOCL τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο δεν ήταν και τόσο «στρωτός» ο δρόμος για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, καθώς είχαν εκφραστεί κάποιες αντιρρήσεις από μέρους της Επιτροπής Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS), καθώς και από την κινεζική αρχή (Anti-Monopoly Bureau of the State Administration for Market Regulation).

Ωστόσο τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και προχωρά πλέον κανονικά η διαδικασία εξαγοράς της OOCL από την COSCO, η οποία εκτιμάται στα $6,27 δις.

Μέσα από την εξαγορά πρόκειται να δημιουργηθεί η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, η οποία θα διαθέτει στόλο 400 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 2,9 εκατ. TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.