CEO Total: Η Ευρώπη έχει ανάγκη από το LNG τόσο των ΗΠΑ...

CEO Total: Η Ευρώπη έχει ανάγκη από το LNG τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ρωσίας

85
CEO Total: Η Ευρώπη έχει ανάγκη από το LNG τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ρωσίας

Η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για φυσικό αέριο από την Ευρώπη θα οδηγήσει σε προμήθεια της ευρωπαϊκής αγοράς τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ρωσία. Αυτά υποστήριξε ο CEO της Total, κ. Patrick Pouyanne.

Ο κ. Pouyanne ανέφερε συγκεκριμένα ότι «χρειαζόμαστε LNG από τις ΗΠΑ και γι’ αυτό έχουμε ανάγκη από νέους τερματικούς σταθμούς επαναεριοποίησης, αλλά επίσης είναι αναγκαία και η προμήθειά μας μέσω αγωγών από τη Ρωσία, καθώς παρατηρείται έντονη έλλειψη φυσικού αερίου στην Ευρώπη».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η παραγωγή φυσικού αερίου σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία και η Ολλανδία έχει καταγράψει σημαντική μείωση. Τα τελευταία 15 χρόνια η παραγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη εκτιμάται ότι μειώνεται κατά 1 δις κ.μ. σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass, οι ΗΠΑ με την ανάδειξή τους σε κορυφαίο εξαγωγέα LNG «απειλούν» την Ρωσία με κυρώσεις αναφορικά με το έργο «Nord Stream 2», το οποίο αναμένεται να τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο την ευρωπαϊκή αγορά. Διεθνείς αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι αμερικανικές κυρώσεις απέναντι στην Ρωσία μπορεί να οδηγήσουν την τελευταία εκτός της ενεργειακής αγοράς της Ευρώπης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.