Η «Νεφέλη» απομακρύνεται και ο καιρός θα θυμίσει και πάλι καλοκαίρι

Η «Νεφέλη» απομακρύνεται και ο καιρός θα θυμίσει και πάλι καλοκαίρι

226
Η «Νεφέλη» απομακρύνεται και ο καιρός θα θυμίσει και πάλι καλοκαίρι

Και σήμερα θα συνεχιστούν τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα καθώς η «Νεφέλη» που πλήττει όλη τη χώρα θα συνεχίσει να επηρεάζει το Αιγαίο και το Ιόνιο με κατά τόπους βροχές και καταιγίδες.

Σε επικοινωνία που είχαν τα Ναυτικά Χρονικά με τον Δρ Νίκο Μαζαράκη, μετεωρολόγο και Country Manager της StormGeo Greece A.S., τονίστηκε ότι στο Βόρειο Αιγαίο και κυρίως στην περιοχή της Θάσου θα παρατηρηθούν ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν και τα νησιά του Αν. Αιγαίου (Χίος, Λέσβος). Οι άνεμοι θα πνέουν σήμερα νοτιάδες 4-5 μποφόρ, ενώ στο Μυρτώο και στο δυτικό Κρητικό Πέλαγος 6 μποφόρ.

Ωστόσο από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν, ενώ το σκηνικό στο Αιγαίο φαίνεται να αλλάζει πλήρως από αύριο το μεσημέρι (Πέμπτη 28 Ιουνίου). Συγκεκριμένα στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.

Και στην περιοχή του Ιουνίου τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με βροχές να πλήττουν κυρίως την περιοχή της Λευκάδας ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι σύμφωνα με τον Δρ Νίκο Μαζαράκη. Εντούτοις από νωρίς αύριο το απόγευμα τα φαινόμενα στα νησιά του Ιουνίου θα εξασθενίσουν και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ.

Όπως επεσήμανε ο Δρ Νίκος Μαζαράκης θα πρέπει να αναμένουμε μέχρι τις 2-3 Ιουλίου ώστε οι θερμοκρασίες να επανέλθουν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ ο Ιούνιος φαίνεται ότι θα κλείσει με χαμηλές για την εποχή επίπεδα κυρίως λόγω χαμηλού που δημιουργήθηκε στην περιοχή της Ιταλίας και επηρέασε αισθητά την χώρα μας.

Φωτό: Εβελίνα Πεταλωτή

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.