ECSA: Να ενταχθούν στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Μονάδων Ανακύκλωσης Πλοίων και μονάδες εκτός...

ECSA: Να ενταχθούν στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Μονάδων Ανακύκλωσης Πλοίων και μονάδες εκτός Ε.Ε.

116
ECSA: Να ενταχθούν στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Μονάδων Ανακύκλωσης Πλοίων και μονάδες εκτός Ε.Ε.

Ο θεσμικός φορέας των ευρωπαϊκών εφοπλιστικών ενώσεων (ECSA) με ανακοίνωσή του προτρέπει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εντάξει στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Μονάδων Ανακύκλωσης Πλοίων έναν ελάχιστο αριθμό μονάδων ανακύκλωσης προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη ζήτηση της αγοράς. Η προτροπή αυτή εκφράζεται ενόψει της επερχόμενης ισχύος του Κανονισμού που ψηφίστηκε το 2013, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός ορίζει ότι τα πλοία ευρωπαϊκής σημαίας θα πρέπει να ανακυκλώνονται σε μονάδες που πληρούν ορισμένες ελάχιστες προδιαγραφές και περιλαμβάνονται στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Μονάδων Ανακύκλωσης.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει εκφράσει την ανησυχία ότι δεν θα υπάρχει επαρκής αριθμός εγκαταστάσεων ανακύκλωσης οι οποίες θα συμμορφώνονται με τον «εγκεκριμένο» κατάλογο της Ε.Ε. και αυτός είναι ο λόγος που από μέρους της ECSA εκφράζεται η επιτακτική ανάγκη να συμπεριληφθούν στη λίστα συγκεκριμένα διαλυτήρια εκτός Ε.Ε. τα οποία συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του Κανονισμού.

Η ECSA κάνει στην ανακοίνωσή της αναφορά σε ορισμένα διαλυτήρια Ινδίας, στα οποία παρατηρείται σημαντική βελτίωση στους τρόπους και μεθόδους ανακύκλωσης αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας προκειμένου να ενταχθούν στην λίστα της Ε.Ε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.