Ρεκόρ κερδών για τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας

Ρεκόρ κερδών για τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας

142
Ρεκόρ κερδών για τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας

Κέρδη της τάξης των 792.987,66 ευρώ για το 2017 παρουσίασε ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίου Τύπου.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω οικονομική επίδοση αποτελεί «καλύτερη επίδοση κερδοφορίας της Ο.Λ.Κ. Α.Ε, από την ημέρα ίδρυσής της», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα σημειώνεται ότι εκτελέστηκαν πολλά μικρά έργα και παρεμβάσεις συντήρησης, αναβάθμισης υποδομών και υπηρεσιών και βελτιστοποίησης του περιβάλλοντος για τους χρήστες, στους λιμένες Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» -«ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄», στον Λιμένα Κεραμωτής και στο Λιμένα Ελευθερών.

Η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. για το 2018 ενεργεί για την ωρίμανση και εκτέλεση ιδιαίτερα σημαντικών έργων για τα λιμάνια αρμοδιότητάς της:

* Αξιοποίηση του Εμπορικού Λιμένα Καβάλας «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄»

* Επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών-επιστρώσεις στον προσήνεμο μόλο το Λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

* Αξιοποίηση του χώρου των πρώην παλιών αποθηκών, που μετατρέπονται σε σύγχρονο πολυχώρο, στον οποίο θα δημιουργηθεί και cruise terminal

* Μεταφορά των υπηρεσιών του Λιμένα, σε τμήμα της τελωνειακής αποθήκης, στοχεύοντας στην αξιοποίηση του κτιρίου επί της Εθν. Αντίστασης και Αβέρωφ ως ξενοδοχείου

* Μελέτη επέκτασης κρηπιδώματος –προστασία λιμενολεκάνης -Η/Μ δίκτυα, στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας, στοχεύοντας στην μεταφορά του αλιευτικού στόλου στον λιμένα της Ιχθυόσκαλας

* Ανάπλαση τμήματος Χ.Ζ. Λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» επί της οδού Αβέρωφ

* Προμελέτη για την διερεύνηση δυνατοτήτων χωροθέτησης μαρίνας

* Ανακατασκευή της παλιάς σκάλας της Κεραμωτής

Για το 2018 η εταιρεία αναμένει αύξηση των πωλήσεων της, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση ενώ η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. στοχεύει σε νέες μορφές δραστηριοτήτων και παράλληλα με την ορθή εκμετάλλευση της περιουσίας της πετυχαίνει την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Φωτό:portkavala.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.