Ποιός είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Μόσχας ως προς το φυσικό αέριο...

Ποιός είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Μόσχας ως προς το φυσικό αέριο (και όχι μόνο);

93
Ποιός είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Μόσχας ως προς το φυσικό αέριο (και όχι μόνο);

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε πρόσφατα την μεγάλη σημασία της διαδρομής του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Λευκορωσίας, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Λευκορώσο ομόλογό του, προσθέτοντας τις τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν στις εναλλακτικές διαδρομές για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ρωσία προς την Ευρώπη.

Ο κ. Πούτιν δήλωσε επίσης ότι το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας μπορεί να ανέλθει τα $50 δις εντός του 2018, ενώ τόνισε και την πραγματοποίηση διμερών επενδύσεων στις δύο χώρες αξίας δισεκατομμυρίων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Tass, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους η αξία των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Ρωσίας και της Λευκορωσίας ανήλθε σε $32,4 δις, αύξηση κατά 23,5% συγκριτικά με το 2016.

Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε επιπρόσθετα ότι μελετάται η πραγματοποίηση έργων στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών, όπως η κατασκευή εργοστασίου για την παραγωγή τεχνικού άνθρακα στη Λευκορωσία καθώς και ενός εργοστασίου επεξεργασίας σιτηρών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.