Πως θα κινηθεί η ναυτιλία τους επόμενους 12 μήνες

Πως θα κινηθεί η ναυτιλία τους επόμενους 12 μήνες

551
Πως θα κινηθεί η ναυτιλία τους επόμενους 12 μήνες

O οίκος αξιολόγησης Moody’s δημοσίευσε την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 την έκθεσή του αναφορικά με την πορεία του ευρύτερου ναυτιλιακού κλάδου τους επόμενους 12 μήνες.

Συγκεκριμένα ο οίκος Moody’s αναφέρει ότι στην αγορά ξηρού φορτίου η ζήτηση θα ξεπεράσει ελαφρώς την προσφορά, ενώ στην αγορά των containerships φαίνεται ότι προσφορά και ζήτηση θα κινηθούν σε σταθερά επίπεδα σταδιακής εξισορρόπησης για τον επόμενο χρόνο. Παράλληλα όπως τονίζει η κ. Maria Maslovsky, Αντιπρόεδρος της Moody’s, τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για μια ισχνή αύξηση των κερδών στον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο της τάξης του 4-5%, ενισχύουν την άποψη ότι η αγορά θα κινηθεί σε σταθερά επίπεδα τους επόμενους 12 μήνες.

Επιπροσθέτως ο οίκος αξιολόγησης υπογραμμίζει ότι ο παγκόσμιος στόλος στην αγορά ξηρού φορτίου έχει αυξηθεί μόλις κατά 1% τους τελευταίους 12 μήνες με την ναυλαγορά να έχει βελτιωθεί ωστόσο εκτιμά ότι το προσεχές διάστημα θα παρουσιάσει υψηλή μεταβλητότητα.

Όσον αφορά την αγορά των containerships η ευρεία μακροοικονομική ανάπτυξη σε συνδυασμό με αύξηση των εμπορευματικών ροών θα στηρίξουν την ζήτηση. Η ισχυρή ανάπτυξη της προσφοράς από την άλλη πλευρά, η οποία παρατηρείται και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, θα κρατήσει τα ναύλα σε «ρηχά νερά».

Αντιθέτως στην αγορά των tankers, οι παραδόσεις νεότευκτων θα συνεχιστούν κατά το δεύτερο μισό του 2018 με την αγορά να προσπαθεί να απορροφήσει την αυξημένη αυτή προσφορά με συνέπεια η ναυλαγορά να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα τους επόμενους 12 μήνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.