Ένα «πράσινο»-πρωτότυπο καταμαράν στην Ελλάδα

Ένα «πράσινο»-πρωτότυπο καταμαράν στην Ελλάδα

220
Ένα «πράσινο»-πρωτότυπο καταμαράν στην Ελλάδα

Το πρώτο πλοίο που χρησιμοποιεί για την κίνησή του ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υδρογόνο, το οποίο φέρει το όνομα «Energy Observer», ελλιμενίστηκε στην Μαρίνα Φλοίσβου την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 αφού το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στη Μύκονο για 2 ημέρες.

Επισημαίνεται ότι το πλοίο τύπου καταμαράν, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο πλοίο καθώς κινείται μέσω της ενέργειας που παρέχουν μπαταρίες υδρογόνου χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον όπως υποστηρίζει η εταιρεία, επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του σύγχρονου «γύρου του κόσμου» που πραγματοποιεί. Συγκεκριμένα το «Energy Observer» αναμένεται να προσεγγίσει 101 λιμάνια σε 50 χώρες στο ταξίδι του διάρκειας 6 ετών.

Έτσι λοιπόν μετά τον γύρο της Γαλλίας που πραγματοποίησε το 2017, το πιο φιλικό προς το περιβάλλον πλοίο θα αγκυροβολήσει στην Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι τις 23 Ιουνίου 2018. Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν το «Energy Observer» έχει προσεγγίσει 18 λιμάνια παγκοσμίως.

Σκοπός του πρώτου σκάφους καύσης υδρογόνου είναι η πλήρης απεξάρτησή του από τη χρήση πετρελαίου και ο περιορισμός των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα προς στο περιβάλλον μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως αιολικής και ηλιακής.

Φαίνεται λοιπόν ότι το «Energy Observer» επέλεξε και την Ελλάδα μεταξύ άλλων χωρών ώστε να περάσει το μήνυμα του ότι τα ενεργειακά αποδοτικά πλοία αποτελούν πλέον γεγονός καθιστώντας με αυτόν τρόπο την μετάβαση στα πλοία του αύριο πιο ομαλή.

Φωτό: energy-observer.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.