Π. Λασκαρίδης: Η συνολική προσφορά στη ναυτιλία του μεγάλου ναυτέλληνα

Π. Λασκαρίδης: Η συνολική προσφορά στη ναυτιλία του μεγάλου ναυτέλληνα

1106
Π. Λασκαρίδης: Η συνολική προσφορά στη ναυτιλία του μεγάλου ναυτέλληνα
Ο κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης, παραλαμβάνει το βραβείο από τον κ. Γιάννη Ξενακούδη, Seafarers’ Documentation Officer του νηολογίου των Νήσων Marshall.

Τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, απονεμήθηκαν για δέκατη συνεχόμενη χρονιά την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Το βραβείο συνολικής προσφοράς στη ναυτιλία απονεμήθηκε στον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, CEO της Laskaridis Shipping Co. Ltd. και της Lavinia Corp. για τη μακροχρόνια και πολυσχιδή προσφορά του, τόσο στη ναυτιλία, όσο και στην κοινωνία.

Για το βραβείο ψήφισαν όλοι οι προηγούμενοι νικητές, σε οποιαδήποτε κατηγορία τωνΒραβείων Ευκράντη, από το 2008 και εξής.

Το βραβείο συνολικής προσφοράς στη ναυτιλία απονέμεται στον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, CEO της Laskaridis Shipping Co. Ltd. και της Lavinia Corp. Ο κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης, όπως σημείωσαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής, αποτελεί ηγετική προσωπικότητα στον χώρο της ναυτιλίας, με πολυσχιδείς και επιτυχημένες επαγγελματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

O κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1965 και κατόπιν φοίτησε στο Πολυτεχνείο Braunschweig της Γερμανίας, απ’ όπου το 1970 έλαβε το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού. Συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο, στο King’s College και στο University College (Τμήμα Ναυπηγών του Αγγλικού Πολεμικού Ναυτικού).

Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό από το 1972 έως το 1975. Νυμφεύθηκε τη Μαριλένα Κουμπς και απέκτησε τέσσερα παιδιά. Η ενασχόληση του κ. Λασκαρίδη με το ναυτιλιακό επιχειρείν πάει πίσω αρκετές δεκαετίες και συνδέεται με τις εταιρείες Laskaridis Shipping Co. Ltd. και Lavinia Corporation. Υπήρξε πάντοτε ενεργός σε ναυτιλιακές ενώσεις και θεσμικούς οργανισμούς, τόσο εντός όσο και εκτός εθνικών συνόρων. Έχει διατελέσει μέλος για σειρά ετών, μεταξύ άλλων, του προεδρείου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, του Αυτασφαλιστικού Οργανισμού The United Kingdom, Freight Demurrage and Defence Association (U.K.), του διοικητικού συμβουλίου του Αυτασφαλιστικού Οργανισμού The Hellenic War Risks Maritime Association (The Hellenic Club), της Ελληνικής Επιτροπής των Bureau Veritas, Lloyd’s Register of Ships, NKK (Τόκιο) και DNV, της Ελληνικής Επιτροπής του Γερμανικού Νηογνώμονα, καθώς και αντιπρόεδρος του Ομίλου Ναυπηγείων Astican (Ισπανία).

Ως επιστέγασμα της αναγνώρισης της προσφοράς του στον χώρο της διεθνούς ναυτιλίας, εξελέγη από την Ένωση των Ευρωπαίων Εφοπλιστών (ECSA) στη θέση του προέδρου της, μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση στο πρόσωπο του ιδίου, που αποδεικνύει την ευρεία αποδοχή, εκτίμηση και εμπιστοσύνη που χαίρει στην ευρωπαϊκή ναυτιλιακή οικογένεια και βιομηχανία. Επιπλέον, ο κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης έχει αναπτύξει σημαντική φιλανθρωπική δραστηριότητα, με γνώμονα την προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, ενός φορέα που έχει στόχο να προάγει τις ελληνικές τέχνες και τα γράμματα, καθώς και τη ναυτική παράδοση και ιστορία της Ελλάδας. Υπό την προεδρία του, το Ίδρυμα έχει αναλάβει πρωτοβουλίες όπως η πλήρης αναπαλαίωση των πετρόκτιστων φάρων του Ακρωτηρίου Ταινάρου, του Ακρωτηρίου Μαλέα και της Ντάνας Πόρου. Ουσιαστική είναι και η υποστήριξη που έχει προσφέρει ο κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης από τη θέση του αιρετού αντιπροέδρου για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, του φορέα που διατηρεί και προβάλλει την ελληνική ναυτική ιστορία και παράδοση.

 

Χορηγός Βραβείου:

Marshall

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.