Αμετάβλητες οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας κατά τον περασμένο Μάιο

Αμετάβλητες οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας κατά τον περασμένο Μάιο

23
Αμετάβλητες οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας κατά τον περασμένο Μάιο

Οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας για τον περασμένο Μάιο παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες σε σχέση με τον Μάιο του 2017.

Συγκεκριμένα οι εισαγωγές άνθρακα του περασμένου μήνα ανήλθαν στα 22,33 εκατ. τόνους σε σχέση με τα 22,28 εκατ. τόνους εισαγόμενου άνθρακα τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων κατά τους πέντε πρώτους μήνες του 2018 οι εισαγωγές άνθρακα αυξήθηκαν κατά 8,2% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, στα 120,73 εκατ. τόνους.

Παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για άνθρακα τον Μάιο παρουσιάζεται αυξημένη, οι εισαγωγές ναι έχουν αυξηθεί μεν, με πολύ αργό ρυθμό δε καθώς η κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρό έλεγχο στις εισαγωγές, ανέφεραν σε κινεζικά μέσα έμποροι άνθρακα με έδρα την πόλη Guangzhou.

Tέλος να επισημανθεί ότι πολλοί φορείς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχουν εκφράσει επίσης τον προβληματισμό τους για την κυβερνητική πολιτική που σχετίζεται με τις εισαγωγές άνθρακα, φοβούμενοι μια ενδεχόμενη έλλειψη η οποία θα επηρέαζε αρνητικά την παραγωγή τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.