Πόσα πλοία διασχίζουν τη διώρυγα του Παναμά;

Πόσα πλοία διασχίζουν τη διώρυγα του Παναμά;

468
Πόσα πλοία διασχίζουν τη διώρυγα του Παναμά;

Κατά τη διάρκεια του περασμένου Μαΐου εκτιμάται ότι διέσχισαν τη διώρυγα του Παναμά 1.231 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 38,1 εκατ. τόνων. Ο αριθμός αυτός αποτελεί το νέο μεγαλύτερο μηνιαίο ρεκόρ διέλευσης πλοίων από τον Ιούνιο του 2016 όταν και πραγματοποιήθηκε η διάνοιξη της νέας διώρυγας.

Τα δύο προηγούμενα ρεκόρ που είχαν καταγραφεί ήταν τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017 όταν είχαν διασχίσει τη νέα διώρυγα 1.166 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 35,4 εκατ. τόνων και 1.260 πλοία χωρητικότητας 36,1 εκατ. τόνων, αντίστοιχα.

Το 36% των πλοίων που διέπλευσαν τη διώρυγα του Παναμά τον περασμένο Μάιο εκτιμάται ότι ήταν containerships, συνολικής χωρητικότητας 13,8 εκατ. τόνων.

Ο κ. Jorge Luis Quijano, επικεφαλής της Αρχής της διώρυγας του Παναμά, δήλωσε ότι το νέο ρεκόρ διέλευσης πλοίων επισημαίνει τον στρατηγικής σημασίας ρόλο που διαδραματίζει η διώρυγα στην διεξαγωγή των θαλάσσιων μεταφορών σήμερα, ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι η διώρυγα θα συμβάλει και στο μέλλον σημαντικά στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.