Σε θετικό κλίμα η αεροπορική βιομηχανία διεθνώς

Σε θετικό κλίμα η αεροπορική βιομηχανία διεθνώς

77
Σε θετικό κλίμα η αεροπορική βιομηχανία διεθνώς

Θετικές προοπτικές για την αεροπορική βιομηχανία προβλέπει μεγαλοστέλεχος της Boeing, επισημαίνοντας τη σωρευτικά καλή εικόνα των τελευταίων οκτώ ετών.

Ο Randy Tinseth, αντιπρόεδρος του τμήματος marketing της Boeing Commercial Airplanes, μιλώντας στο CNBC ανέφερε ότι «η αγορά βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο», ενώ σημείωσε ότι οι αριθμοί διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων έχουν αυξηθεί πέραν του αναμενόμενου τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας τις αεροπορικές εταιρείες σε ενδεχόμενα ιστορικά επίπεδα κερδών.

Όσον αφορά την Boeing, η παραγωγή αυξήθηκε κατά σχεδόν 65% τα τελευταία χρόνια, ενώ την περασμένη χρονιά οι παραδόσεις έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα διαχρονικά, ενώ και το 2018 προβλέπεται η ίδια θετική εικόνα. Σε αυτό συνηγορεί σημαντικά η κατασκευή νέων αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων, προκειμένου να αποφεύγονται οι μετεπιβιβάσεις. Το Boeing 787 Dreamliner άνοιξε την αγορά σε 180 νέους προορισμούς από όταν τέθηκε σε πτήση το 2011.

Ο κ. Tinseth υπογράμμισε ωστόσο ότι η Boeing πιθανόν να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα στην εμπορική διένεξη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. «Πρόκειται αναμφίβολα για μια παγκόσμια βιομηχανία, καθώς το 80% των αεροσκαφών που κατασκευάζουμε αφορούν παραγγελίες εκτός ΗΠΑ», ενώ πρόσθεσε ότι «υπήρξαμε πάντα υποστηρικτές της δίκαιης και ελεύθερης αγοράς», καθώς μέσω αυτής οι καταναλωτές-επιβάτες απολαμβάνουν καλύτερες τιμές.

Τέλος, σε σχέση με την παράλληλη ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και της αεροπορικής βιομηχανίας, ο αξιωματούχος της Boeing παρατήρησε τη διαχρονικά πολύ στενή θετική σχέση μεταξύ των δύο, εκφράζοντας την ελπίδα οι κυβερνήσεις διεθνώς να το λάβουν υπόψη στις αποφάσεις τους.

Φωτό: boeing.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.