Δυναμική επάνοδος της Τουρκίας στην αγορά κρουαζιέρας;

Δυναμική επάνοδος της Τουρκίας στην αγορά κρουαζιέρας;

110
Δυναμική επάνοδος της Τουρκίας στην αγορά κρουαζιέρας;

Η κίνηση των επιβατών κρουαζιέρας προς την Τουρκία έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2018 καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 26,4% στους επιβάτες κρουαζιέρας που επισκέφθηκαν τη γείτονα χώρα, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση της Τουρκίας επιχειρεί μέσα από την παροχή κινήτρων να προσελκύσει εταιρείες κρουαζιέρας σε λιμένες της χώρας, καθώς και κρουαζιερόπλοια με δυνατότητα μεταφοράς άνω των 100 επιβατών.

Οι λιμένες του Κουσάντασι, της Αττάλεια και του Μπόντρουμ αποτελούν εκείνους τους λιμένες της Τουρκίας που υποδέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό κρουαζιερόπλοιων της χώρας. Εκτιμάται ότι την φετινή σεζόν κρουαζιέρας περίπου 165 προσεγγίσεις θα καταγραφούν στους συγκεκριμένους λιμένες.

Ο λιμένας του Κουσάντασι, ο οποίος αποτελεί και τον λιμένα που προσελκύει τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια από οποιονδήποτε άλλο λιμένα της Τουρκίας, βρίσκεται 95 χλμ. νότια της Σμύρνης. Αποτελεί πύλη εισόδου για την Έφεσο, η οποία είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αρχαίες πόλεις της Μεσογείου, ενώ το συγκεκριμένο λιμάνι μπορεί να φιλοξενήσει 4 κρουαζιερόπλοια την ίδια χρονική στιγμή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.