83 containers πλοίου έπεσαν στα αυστραλιανά ύδατα

83 containers πλοίου έπεσαν στα αυστραλιανά ύδατα

754
83 containers πλοίου έπεσαν στα αυστραλιανά ύδατα

Oι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Αυστραλία είχαν σαν αποτέλεσμα 83 εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε το πλοίο YM Efficiency, της ταϊβανέζικης ναυτιλιακής εταιρείας Yang Ming Marine Transport Corporation,  να πέσουν στη θάλασσα βόρεια του Σίδνεϊ. Παράλληλα εκφράζονται έντονοι φόβοι και ανησυχίες ότι τα εμπορευματοκιβώτια τα οποία παραδέρνουν στη θάλασσα θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο άλλα πλοία αλλά και τις φάλαινες που ζουν κατά μήκος των ακτών της Αυστραλίας.

Επισημαίνεται ότι το περιστατικό συνέβη 30 χιλιόμετρα από τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας στη θάλασσα της Τασμανίας όταν το πλοίο βρέθηκε σε θαλασσοταραχή. Να τονιστεί ότι το YM Efficiency ξεκίνησε την Πέμπτη 31 Μαΐου από την Ταϊβάν με προορισμό το Σίδνει.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι αρχές Νέας Νότιας Ουαλίας το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, 83 από τα εμπορευματοκιβώτια τα οποία μετέφερε το πλοίο με λιβεριανή σημαία έπεσαν στη θάλασσα ενώ ακόμη 30 υπέστησαν ζημιές.

Τέλος, ο επικεφαλής των θαλάσσιων υπηρεσιών της Νέας Νότιας Ουαλίας Άνγκους Μίτσελ ανέφερε ότι το εμπόρευμα το οποίο χάθηκε δεν είναι επικίνδυνο παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το ακριβές περιεχόμενο του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.