Μπορεί η Ελλάδα να γίνει ένα διεθνές κέντρο τροφοδοσίας LNG;

Μπορεί η Ελλάδα να γίνει ένα διεθνές κέντρο τροφοδοσίας LNG;

314
Μπορεί η Ελλάδα να γίνει ένα διεθνές κέντρο τροφοδοσίας LNG;

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τόνισε την σημασία της συνεργασίας διαφορετικών φορέων όπως η Ένωση Εφοπλιστών Ελλάδος, το Πολυτεχνείο, το Τεχνικό Επιμελητήριο καθώς επίσης νηογνώμονες και η ακτοπλοΐα για την προώθηση προς δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για τη χρήση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου.

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι απαιτούσε μια «δύσκολη» προσέγγιση καθώς το υγροποιημένο φυσικό αέριο εισάγεται ουσιαστικά για πρώτη φορά ως ένα νέο καύσιμο ιδιαίτερα στην ακτοπλοΐα. Επιπλέον ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε την αναγκαιότητα του Διατάγματος με το οποίο η χώρα θα συμμορφώνεται ουσιαστικά σε ένα θεσμικό πλαίσιο αναφορικά με τη χρήση καυσίμων στα πλοία πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο από το 2020 και μετά.

«Με την υπογραφή του Διατάγματος το οποίο προωθείται προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η χώρα αποκτά εγκαίρως το ανάλογο θεσμικό πλαίσιο για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος και τις αέριες εκπομπές των πλοίων και οι οποίες στοχεύουν σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τέλος ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα διεθνές κέντρο τροφοδοσίας πλοίων με LNG, καθώς γεωπολιτικά η χώρα αποτελεί έναν σημαντικό κόμβο διέλευσης πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.