Καθίζηση για τις εισαγωγές λιπασμάτων της Βραζιλίας

Καθίζηση για τις εισαγωγές λιπασμάτων της Βραζιλίας

30
Καθίζηση για τις εισαγωγές λιπασμάτων της Βραζιλίας

Oι εισαγωγές λιπασμάτων της Βραζιλίας υποχώρησαν κατά 10,8 % για τον μήνα Απρίλιο και κατά 13,2% από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η National Fertilizer Association (Anda) της Βραζιλίας.

Τον περασμένο μήνα οι εισαγωγές λιπασμάτων της μεγαλύτερης σε πληθυσμό χώρας της λατινικής Αμερικής ανήλθαν σε 1,58 εκατ. τόνους, μειωμένες από τις εισαγωγές 1,78 εκατ. τόνων του Απριλίου του 2017.

Παράλληλα όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anba (Brazil-Arab News Agency) επικαλούμενο στοιχεία της Αnda, η εγχώρια παραγωγή λιπασμάτων της χώρας εμφάνισαν επίσης καθίζηση για το ίδιο χρονικό διάστημα. Από την άλλη πλευρά οι εξαγωγές από την Βραζιλία αυξήθηκαν κατά τον Απρίλιο, ενώ μειώθηκαν από τις αρχές του έτους μέχρι τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Βραζιλία αποτελεί σημαντικό εισαγωγέα λιπασμάτων καθώς το 2016 η αναλογία των εισαγωγών της προς τις παγκόσμιες εισαγωγές ανήλθε στο 14% καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση πίσω από τις ΗΠΑ (16%), κυρίως λόγω της αυξημένης γεωργικής παραγωγής που απολαμβάνει «η χώρα του καφέ» τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.