Αύξηση των νοτιοκορεατικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων

Αύξηση των νοτιοκορεατικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων

42
Αύξηση των νοτιοκορεατικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων

Άνοδο παρουσίασαν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων της Νότιας Κορέας τους πρώτους μήνες του έτους, ωθούμενες από τις αυξημένες πωλήσεις προς τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, σύμφωνα με στοιχεία της Σεούλ που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα και μεταδίδει το πρακτορείο Yonhap.

Οι συνολικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων της χώρας ανήλθαν σε 2,24 δις δολάρια ΗΠΑ, το πρώτο τετράμηνο του έτους, αυξημένες κατά 2,7%. Η Νοτιοανατολική Ασία εμφάνισε αύξηση της ζήτησης κατά 19%, καθιστώντας τη Σεούλ την μεγαλύτερη αγορά στην περιοχή.

Αντίθετα, οι εξαγωγές προς την Κίνα εμφάνισαν καθίζηση κατά 5,5%, απόρροια της έξαρσης των διπλωματικών σχέσεων Πεκίνου-Σεούλ, λόγω της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας. Πηγές του νοτιοκορεατικού Υπουργείου εκφράζουν την αισιοδοξία τους για άνοδο των εξαγωγών, καθώς αναμένεται βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Κίνα τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.