Τι συμβαίνει με την αγορά της σόγιας;

Τι συμβαίνει με την αγορά της σόγιας;

104
Τι συμβαίνει με την αγορά της σόγιας;

Οι εισαγωγές σόγιας στην Κίνα αναμένεται να σημειώσουν μείωση κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2018- Σεπτεμβρίου 2019, συγκριτικά με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο, λόγω της αυξημένης παραγωγής σόγιας από την ίδια την χώρα, καθώς και του χαμηλότερου ρυθμού της εγχώριας κατανάλωσής της.

Οι κινεζικές εισαγωγές σόγιας εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 95,65 εκατ. τόνους την περίοδο Οκτωβρίου 2018- Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της Κίνας.

Η παραγωγή σόγιας της Κίνας αναμένεται να σημειώσει αύξηση της τάξης του 4,9%, αγγίζοντας τους 15,27 εκατ. τόνους την περίοδο Οκτωβρίου 2018- Σεπτεμβρίου 2019. Προς την αυξημένη παραγωγή σόγιας στοχεύει η κινεζική κυβέρνηση χορηγώντας επιδοτήσεις στους γεωργούς για περαιτέρω καλλιέργειες.

Αναφορικά με την περίοδο Οκτωβρίου 2017- Σεπτεμβρίου 2018, η παραγωγή σόγιας εκτιμάται ότι θα σημειώσει αύξηση της τάξης του 12,4%, φτάνοντας τους 14,55 εκατ. τόνους.

Το περασμένο έτος οι εισαγωγές σόγιας της Κίνας ανήλθαν σε 95,53 εκατ. τόνους, αντιπροσωπεύοντας τον μεγαλύτερο εισαγωγέα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την ίδια ώρα η παραγωγή σόγιας από την Βραζιλία σημειώνει συνεχή αύξηση και διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα ξεπεράσει την αντίστοιχη παραγωγή των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η Βραζιλία να αποτελέσει εντός του τρέχοντος έτους τον μεγαλύτερο παραγωγό σόγιας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με την βραζιλιάνικη Abiove (Brazilian Association of Vegetable Oil Industries), η Βραζιλία αποτελεί ήδη τον μεγαλύτερο εξαγωγέα σόγιας στον κόσμο και αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της στο συγκεκριμένο χώρο μέσα από την αύξηση των καλλιεργειών της.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.