Κοινοπραξίες στον τομέα του LNG bunkering

Κοινοπραξίες στον τομέα του LNG bunkering

97
Κοινοπραξίες στον τομέα του LNG bunkering

Οι ιαπωνικές εταιρείες Kawasaki Kisen Kaisha (K Line) και Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK Line), σε συνεργασία με τις εταιρείες Chubu Electric Power και Toyota Tsusho Corporation πρόκειται να δημιουργήσουν δύο κοινοπραξίες.

Οι συγκεκριμένες κοινοπραξίες θα επικεντρωθούν στον ανεφοδιασμό των πλοίων με καύσιμο LNG και θα δραστηριοποιηθούν αρχικά στην Ιαπωνία, συγκεκριμένα στην περιοχή Chubu, η οποία βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Οι δύο κοινοπραξίες θα ονομαστούν «Central LNG Marine Fuel Corporation» και «Central LNG Shipping Japan Corporation». Η πρώτη θα δραστηριοποιείται στον ανεφοδιασμό των πλοίων με LNG και η δεύτερη θα διαθέτει bunkering vessel για τον ανεφοδιασμό των πλοίων.

Η συγκεκριμένη απόφαση των εταιρειών οφείλεται στην αυξημένη τάση που παρατηρείται παγκοσμίως προς την χρήση του LNG, τόσο ως πηγή ενέργειας όσο και ως ναυτιλιακό καύσιμο, καθώς αποτελεί μία φιλικότερη προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση συγκριτικά με το πετρέλαιο και το μαζούτ που καίνε ως καύσιμο τα περισσότερα πλοία.

Ενόψει της διεθνούς νομοθεσίας του IMO για καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο στα πλοία, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2020, οι πλοιοκτήτες αναζητούν λύσεις που θα ικανοποιούν τις διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Το LNG θεωρείται από πολλούς ως η προτιμητέα επιλογή για την συμμόρφωση της ναυτιλίας με τους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/A. CARRASCO RAGEL

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.