Γιγαντιαία αύξηση για το νηολόγιο της Δανίας

Γιγαντιαία αύξηση για το νηολόγιο της Δανίας

313
Γιγαντιαία αύξηση για το νηολόγιο της Δανίας

Το νηολόγιο της Δανίας απαριθμεί πλέον πλοία συνολικής χωρητικότητας άνω των 20 εκατ. τόνων, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του. Το νηολόγιο της Δανίας κατέχει σήμερα τη δωδέκατη θέση παγκοσμίως.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει προσπάθειες από μέρους της κυβέρνησης της Δανίας με στόχο να δημιουργηθεί ένα «ελκυστικό» θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα προσελκύει την ένταξη περισσότερων πλοίων στο δανέζικο νηολόγιο. Μία κίνηση ματ προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν η κατάργηση του ειδικού τέλους το περασμένο έτος σε όσα μεταχειρισμένα πλοία εγγράφονται στο νηολόγιο της Δανίας.

Σε προηγούμενο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών είχε αναφερθεί ότι η κ. Anne H. Steffensen, Γενική Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ένωσης των Δανών Εφοπλιστών, είχε καλωσορίσει την συγκεκριμένη πολιτική απόφαση, εκφράζοντας συγχρόνως την ικανοποίησή της, καθώς όπως η ίδια είχε επισημάνει η κατάργησή του τέλους εγγραφής πλοίων απομακρύνει ένα σοβαρό εμπόδιο στην ανάπτυξη του στόλου που φέρει τη σημαία της Δανίας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-BERND WUESTNECK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.