Τριάντα χρόνια συνεχούς κερδοφορίας για την Emirates

Τριάντα χρόνια συνεχούς κερδοφορίας για την Emirates

102
Τριάντα χρόνια συνεχούς κερδοφορίας για την Emirates

Η Emirates καταγράφει κέρδη ύψους 2,8 δις ντιρχάμ ΗΑΕ ($762 εκατ.), αναβαθμισμένα σε ποσοστό 124%, σε σύγκριση με το περσινό οικονομικό έτος.

·     Η χωρητικότητα της αεροπορικής εταιρείας ξεπερνά τα 61 δις ATKM (διαθέσιμοι τόνοι ανά χιλιόμετρο), ενώ κατά τη διάρκεια του έτους παραδόθηκαν 9 νέα αεροσκάφη.

·     Σημειώθηκε αύξηση εσόδων κατά 9% και ύψους 92,3 δις ντιρχάμ ΗΑΕ ($25,2 δις), τα οποία υποστηρίχθηκαν από τη δυναμική απόδοση των πτήσεων cargo.

Στην Ετήσια Έκθεση για το οικονομικό έτος 2017-2018, ο Όμιλος Emirates εμφάνισε κέρδη ύψους 4,1 δις ντιρχάμ ΗΑΕ (1,1$ δισ. δολάρια ΗΠΑ) για το οικονομικό έτος που έκλεισε στις 31 Μαρτίου 2018, με άνοδο 67% σε σχέση με τη κερδοφορία του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 102,4 δισ. ντιρχάμ ΗΑΕ (27,9  δισ. δολάρια ΗΠΑ), αυξημένα κατά 8% σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, ενώ το ταμειακό απόθεμα αυξήθηκε κατά 33% στα 25,4 δισ. ντιρχάμ ΗΑΕ (6,9$ δισ. δολάρια ΗΠΑ), λόγω κυρίως της έκδοσης ενός ομολόγου το Μάρτιο και των αυξημένων πωλήσεων για τις διακοπές του Πάσχα που αυτή τη χρονιά ήταν νωρίς (τέλη Μαρτίου).

Στο πλαίσιο των συνολικών κερδών, ο Όμιλος κατέβαλλε μέρισμα 2 δισ. ντιρχάμ ΗΑΕ (545$ εκατομμύρια. δολάρια ΗΠΑ) στην ICD.

Η Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας και του Ομίλου Emirates δήλωσε: «Ενώ βελτιώθηκαν οι επιχειρηματικές συνθήκες το έτος 2017-2018, παρέμειναν ακόμα σκληρές. Παρακολουθήσαμε πολιτικές αναταραχές, μεταβλητότητα στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και υποτιμήσεις στην Αφρική, αυξανόμενες τιμές πετρελαίου που ανέβασαν τα κόστη μας και οριακή καθοδική πίεση από τον έντονο ανταγωνισμό. Στη θετική πλευρά, αξιοποιήσαμε την υγιή ανάκαμψη της διεθνούς αεροπορικής βιομηχανίας cargo, καθώς και τη σχετική ενίσχυση των βασικών νομισμάτων, έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Πάντα ανταποκρινόμαστε σε όλες τις προκλήσεις του κάθε επιχειρηματικού κύκλου με ευκινησία, χωρίς ποτέ να χάσουμε το όραμά μας για το μέλλον και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Το 2017-2018, Emirates και dnata κατέγραψαν για 30ή χρονιά κερδοφορία και ανάπτυξη και συνέχισαν να επενδύουν σε πρωτοβουλίες και υποδομές, εξασφαλίζοντας μελλοντική επιτυχία».

Το 2017-2018, ο Όμιλος επένδυσε συνολικά 9 δις ντιρχάμ ΗΑΕ ($2,5 δις) σε νέα αεροσκάφη και εξοπλισμό, στην εξαγορά εταιρειών, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε τελευταίες τεχνολογίες και σε πρωτοβουλίες για το προσωπικό του.

Η Emirates ανακοίνωσε δύο σημαντικές δεσμεύσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου για νέα αεροσκάφη: $15,1 δις για 40 Boeing 787-10 Dreamliners, τα οποία θα είναι έτοιμα το 2022 και 16$ δις δολάρια για ακόμα 36 αεροσκάφη Α380, συμπεριλαμβανομένων 16 επιλογών.

Οι σημαντικές επενδύσεις της dnata περιλαμβάνουν την απόκτηση της AirLogistix USA, σηματοδοτώντας την είσοδό του στην αγορά φορτίων των ΗΠΑ, επέκταση των δυνατοτήτων διαχείρισης φορτίων με νέες αποθήκες και εξοπλισμό στο Γκάτγουικ του Λονδίνου, στο Σίπχολ του Άμστερνταμ και στην Αδελαΐδα, καθώς και νέες εγκαταστάσεις τροφοδοσίας στο Δουβλίνο και τη Μελβούρνη, και νέα σαλόνια marhaba στο Καράτσι και τη Μελβούρνη.

Ο Σεΐχης Ahmed δήλωσε: «Καθώς επεκτείναμε τις δράσεις και τα έσοδα μας ταυτόχρονα μειώσαμε τα έξοδα μας. Σε όλο τον Όμιλο, προωθήσαμε διάφορες πρωτοβουλίες με στόχο να αναδημιουργήσουμε και να εξορθολογήσουμε τις λειτουργίες των back office με νέες τεχνολογίες, συστήματα και διαδικασίες. Το 2017-18, οι μειωμένες προσλήψεις, σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση των τρόπων εργασίας μας, έδωσαν κέρδη στην παραγωγικότητα και επιβράδυνση της αύξησης του εργατικού κόστους.».

Στις περισσότερες από 80 θυγατρικές της, το σύνολο του εργατικού δυναμικού του Ομίλου μειώθηκε κατά 2% σε 103.363, αντιπροσωπεύοντας πάνω από 160 εθνικότητες, στο πλαίσιο των συνολικών πρωτοβουλιών βελτίωσης της παραγωγικότητας της Emirates και της dnata.

Ο Σεΐχης Ahmed δήλωσε: «Όσον αφορά το μέλλον, η Emirates και η dnata εξακολουθούν να εστιάζουν στην παροχή ασφαλών, αποτελεσματικών και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με συνέπεια για τους πελάτες. Οι διαρκείς επενδύσεις στους ανθρώπους μας, στην τεχνολογία και την υποδομή θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και να διασφαλίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε ευκαιρίες και να συνεχίσουμε την πορεία μας για βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.